Klüft slutar efter OS i London

Carolina Klüft står fast vid sitt beslut. Hon lägger av nästa år. Troligen blir OS i London karriärens sista tävling.

– Då är det dags för mig att göra annat. Jag har hållit på rätt länge ändå trots att jag inte är så jättegammal och jag har så mycket annat jag vill göra. Det känns så, säger en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna i en intervju med Radiosporten.

Redan 2009 satte hon 2012 som slutår för karriären.

– Det kanske inte blir direkt efter OS, men någon gång under den säsongen, sade hon då till Östgöta-Correspondenten.

Tankarna på att lägga ned verksamheten efter spelen i London nästa sommar har funnits länge.

– För en del så är det så att när dom börjar tänka på när dom ska lägga av är det som att motivationen går ner. Men jag har alltid känt att jag vill ha en slutdestination också. Att där poppar jag vidare i livet på något sätt. Jag tror att jag har gjort mitt inom idrotten, säger Klüft till Radiosporten.

Efter åtskilliga mästerskapsguld i sjukamp valde Klüft 2008 att satsa på tresteg och längdhopp. Tresteget är skippat, men längdhoppet kan komma att kombineras med en plats i stafettlaget på 4 x 100 meter vid VM i Daegu sent i sommar.

Det här inlägget postades i BT, Nyheter, SvD och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.